26 Ekim 2013 Cumartesi

anılarımızı anlatalım!!

                                     
                                                                papatya
Açıkcası burada hangi anımı anlatacağımı bilmiyorum şu ana kadar öyle güzel anılar yaşamadım tek güzel zamanlarım kitapta geçtiği için benim için çok zor olacak ama anlatmalıyım çünkü çiğdem -kendisini çok severim- öğretmenim ödev verdi:
   tarihi tam olarak aklımda değil ama sanırsam 4. sınıftaydık Ece ,Beste ve başka arkadaşlarımla-adlarını hatırlamıyorum-Nursu'lara gitmiştik.Evleri o zaman dağ gibi bir yerdeydi gerçekten çok aşırı eğlenmiştik gün boyunca papatya toplamış ve oyun oynamıştık. Daha iyi bir şey yazmak isterdim fakat aklıma hiç bir şey gelmiyor.

sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından bir kopmuştur

                                                           SANAT BENİM RUHUM
        Sanat hayatımızın her bir parçasında kullandığımız değerleden biridir.Sanat insanlığın oluşumundan beri en önemli safhada tutulmaya çalışılmıştır.Sanat bir hobi olsa bile hayatta ihtiyacımız olan her şeyi içinde barındırmaktadır,aynı zamanda herkesin bildiği üzere sanat beynimizinde bir lobunu oluşturmaktadır!..

           Peki biz hayatımızda sanatın ne kadar büyük bir alanı kapladığın farkındamıyız?Muhtemelen, hayır... Bana göre sanat Allah tarafından bize bahşedilmiş en güzel hediyedir, bir düşünsenize müzik dinlemediğimiz,rengarenk resimler yapmadığımız bir dünyayı.Bir ülkenin sanatsal gelişimde geri kalması demek o ülkenin cahiliyete sürüklenmesi bir bakıma hayatta kalma savaşında dibe çekilmesi demektir. En basitinden bir örnek verecek olursak;günlük hayatımızda insanlala konuşurken bile daha kibar ve etkili olabilmek için sözcük sanatından yararlanırız.

  
 Yaratıcılıktır aslında sanat çünkü her şey insanın hayallerinde oluşur bu yüzden hayaller özeldir,hemde çokk özeldir.Dünya da hayatını sanata adamış zilyonlarca insan gelip geçmiştir.Bunlardan biri ise ATATÜRK 'dür.Atatürk sanatın anlamını önemini ve hayatımızdaki yerini anlamıştır ülkesini sanat yolunda ilerletmiştir size Atatürkün sözlrinden bir kaçını örnek vermek istiyorum;
''Sanatkar el öpmez; sanatkarın eli öpülür!
Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz… Hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatkar olamazsınız.
Sanatçı, esaslı kültür sahibi olmalı ve tarihi iyi bilmelidir. ''Bence bu sözler Atatürkün sanata ve sanatçıya olan sevgisini çok güzel anlatmış.

        Sanatçı sanatı bilir sanat onun için evcil bir hayvan gibidir çünkü sanatçı yaratıcıdır ve sanatı kullanmayıherkesden iyi bilir.Bir ülkede ne kadar sanatçı yetişiyorsa ülke o kadar gelişmiştir.Çoğu insan önemsemese bile sanat bizim ruhumuzdur ve ruhumuz bizi nereye götürüyorsa ona güvenmeliyiz bu yolda önümüze çıkan tüm engelleri yenmeliyiz.Eğer bu bir savaş olsaydı herkes galip gelirdi fakat kendi yaratıcılığınndan utanıp onu bırakanlar ölü olurlardı (zombiler gibi zombileri severim twd inşallah çiğdem hoca bana okutmaz)Sonuçta ruhsuz bir insan var olamaz doğa buna bizzat kendisi karşı gelir.
kaynak:yenimakale