26 Temmuz 2013 Cuma


                                                          Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi
            
    Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kandamevcuttur!                                                                 

Gereksiz şeylerin peşinden koşan gerekli şeyleri kaçırır.

  
          İnsan yaratılışından ötürü hep bir şeylerin peşinden koşar. Bu şeyler çoğunlukla gereksiz şeylerdir.Fakat insanoğlu zevk için bu gereksiz şeylerin peşinden koşar. 


        Peşinden koştukları şey ne kadar saçma olsada devam eder ve asla bırakmazlar ama bu süreç içinde bazen gerekli şeyleride kaçırırlar.Misalen uyku herkesin peşinden koştuğu bir zevktir, kitap okumakta öyle fakat bunları ararken işlerimizi , okulumuzu da kaçırmamalıyız.Yoksa en iyi şeylerden mahrum kalırız. 





 Tabiki zevklerde önemlidir ama neon kibritler isterken donmamalıyız sonuçta hepsi yanacaktır.
Boşuna para vermeye de gerek yok.







 Sonuç olarak zevklerimiz her zaman önemlidir -.ama İHTİYAÇLARIMNIZI biraz daha ÖN PLANA ALIN ...

yükselirken kırarak çıkarsanız, inerken tutunacak dal bulamazsın.

İş başarısı, aile başarısı ve hayat başarısı önemlidir.İnsan bu alanlarda her zaman başarılı olmalıdır.
  
   Bu alanlarda başarılı olmak için her insanın yardım alması gerekir.Fakat yardım alırken karşımızdaki insanı da kırmamalıyız, çünkü bu insanlar yükselirken bizden memnun olursa her zaman yanımızda olurlar.Buna rağmen onları kırarsak bizi bırakırlar ve bir düşüşümüzde tutunacak dal bulamayıp yere çakılırız.şimdi kimse mükemmel değildir. Her insan hata yapar diyeceksiniz . Tabiki her insan hata yapar ama bazen bu hatalar had safaya varar işte o zaman insanlar bizi bırakır .


              Bazı zamanlarda ise sen hiç bir şey yapmasanda insanlar seni bırakır.Elbette bir hatan vardır,ama sen bilmeden yapmışsındır. O zaman karşındaki insan seni affetmelidir.bu insanlar seni affetmeyebilirde ozaman hiç arkana bakma ve yoluna devam et onlar gereksizdir.



            

         Siz dikkat edin ve karşınızdaki insanı kırmayın çünkü onlara az da olsa ihtiyacınız var ama en çokta kendinize dikkat edin çünkü en çok kendinize ihtiyacınız var ve ne olursa olsun kendinizle
GURUR DUYUN...















23 Temmuz 2013 Salı

Hayal ile Hedef arasındaki fark eylemdir

            
            İnsanlar hayalleri ile yaşarlar. Her insanın bir hayali vardır. Çünkü hayaller olmadan insanlar yaşayamaz. 

           Bazı kişiler buna rağmen hayallerine inanmaz ve onları önemsemezler .İstisnalar kaide'yi bozmaz derler,ama bozar.Bazen bir şeylere inanmak zordur ama inanmalısın çünkü hayaller inandığında gerçekleşir .Hayallerine inanırsan eyleme geçersin ve bir hedefin olur ama eğer inanmazsan boş boş hayaller kurar ve hayatını bu şekilde geçirirsin.


Fakat bazı zamanlar boş hayaller kurmakta iyidir.Her hayal gerçek olmaz ya. Bir düşünün en büyük hayaliniz kanadada yaşamak , bir uçağın kapınıza gelmesini beklerseniz öldüğünüzde bile kanadayı göremezsiniz. Hemen harekete geçerseniz ise belki seneye belki 2 ay sonra gidersiniz sonuçta bir hedefiniz var.



      Hayallerin de kullanılacağı yerler vardır. Sonuçta her insanın hayatı iyi değildir.O insanların hayatları bir trajediden ibarettir.İşte bu zamanlarda hayallerinde gizemli bir dünya yaratırlar.Ama asla gerçekleşmez 
        EĞER SİZ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORSANIZ EYLEME GEÇİN














 
        

21 Temmuz 2013 Pazar





 İnsanların çoğu bilindiği üzere kitap okumayı sevmez bu yüzden bir kitabın değerini anlamaz. Bu tip insanların kitap okuması için kitabın kapağının çekiciliği önemlidir.

 işte bu insanlar başkalarınıda dış görünüşlerine göre yargılarlar.Çünkü değer kavramları yoktur.bu insanlar cahil insanlardır.Her güzelliği kendilerinde sanarlarve başka insanları küçümserler.Oysa her şey  insanın içinde olur.Ve dış görünüşe dikkat veren insanlar çoğunlukla yanılır.Bazen insanların güzel görünüşleri altıında bir şeytan olabilir.Bu tip insanlar çoğunlukla ego hastasıdır, sadece kendilerini görür ve insanları küçümserler.Kitap okuyan insanlar ise daha çok kendi hallerindedirler,etrafda ruh gibi dolaşır ,hayatlarını yaşarlar, hayat bu tip insanlar için öngörülmüştür.





Bu insanlar `ın diğer nisanlara bakış açısıda farklıdır. Karşısındaki insanı bir tablo olarak görürler ve sürekli ona bir şeyler yazar ve çizerler. Oysa diğer gurup'ta ki insanlar karşısındakini para olarak görürler ve harcarlar.Y aratıcı insan lar her şeye güler,yemek yemeyi sever,uyumayı sever ama çok geç yatarlar. Size yapılan iki araştırma söyleyeceğim : 1.geç yatan insanlar erken yatanlara oranla,IQ seviyesi daha yüksektir.
2. Çok gülen insanlar zamanında çok acı çekmiş insanlardır .(bkz.iyitiroleji )






Artık zaman varken gülümseyin , kitapların içine bakın, ve egonuzdan kurtulun.KENDİNİZ İÇİN ...