6 Ağustos 2013 Salı

Beyaz Zambaklar Ülkesinde

                                            Beyaz Zambaklar Ülkesinde
  •  beyaz zambaklar ülkesi adlı kitabı öğretmenim yaz tatili ödevi olarak verdi ilk başta bu kitap bana çok anlamsız geldi ilk sayfalarını okuyamadım sıkıldım çünkü ama sonra kitap yavaş yavaş anlamlı olmaya başladı ve ben bu kitapdaki snelmanllara yarvinenlere karokeplere   aşık oldum sanrım bu kitap hayatımda okduduğum en güzel kitaptı küçük suomi isveçlerin hakimiyetinden kurtulduktan sonra cahilliğe karşı açtııkları bu büyük savaş bence herkesi etkilemiştirsnelman ve aydınların uygarlığa doğru adım adım ilerlemesi manda ayaklar darbesi johan karokepin hapisaneden kaçtıktan sonraki büyük değişimi yarvinenin tatlı kralı olma öyküsü luca mcdonald ın kitabı ve son bölümdeki kötü ruh ve iyi ruhun rekabeti ve hayatta ateşi asla tukenmeyen aydınlık meşale hayatta böyle savaşlar olduğu sürece asla sönmeyecek.
                                                                        (snelman)

5 Ağustos 2013 Pazartesi

Eğer basitce izah edemiyorsan,yeterince anlamamışsın demektir.

       

               İnsanlar hayatları boyunca bir şeyi izah etmek zorundadır. Hayat böyle geçer.



              Bazen insanlar bazı şeyleri tam olarak anlamaz ozamanda izah edemez bu yüzden albert einstein '' Eğer basitce izah edemiyorsan,yeterince anlamamışsın demektir.'' Bu sözünü örnek gösterebiliriz. ,Sonuçta bir şeyi iyi bilmek onu iyi anlatacağın anlamına gelmez.Her şeyi bile bilirsin ama her şeyi yansıtamazsın.İzah etmekde bunun gibidir,kısaca anlatamıyorsan anlamamıssın demektir.




        Misalen; ben şuan bu konuyu anlamamış bulunmaktayım fakat yorumluyorum onun içinde aynı konuyu evirip çeviriyorum.bence bundan çıkarabileceğimiz sonuç şudur.Bir konuyu ana fikri ile izah edemiyorsak anlamamışızdır.

        Eğer anlamadıysanız bir daha okuyun bir daha dinleyin başkalarının fikirlerini alın.Yeterki siz anlayın...

4 Ağustos 2013 Pazar

DÜŞÜNCE
     Düşünce her insanın farklı bir hayat yaratmasının sanatçısıdır. Her şaheser düşünce  tarafından oluşturulur. Ve her insanın kendine özgü farklı dünyaları olur.Bazı insanlar ise düşünmeden yaşarlar özgürükleri ve düşünceleri başka insanların elindedir.İşte bu insanlar düşüncenin büyüklüğünü çekemezler çünkü onlar hayatlarında hiç düşünmemişlerdir.Aslında böyle insanlar tehlikelidir,onlara karşı düşüncelerimizi korumamız gerekir.YOKSA DÜŞÜNCELERİMİZ YOK OLUR ..