23 Şubat 2014 Pazar

Ehli kemal ile cefa çekmesi yeğdir cahil ile safa sürmeden.

                                                          CAHİLLİK DEDİĞİN ŞEY
  İnsanlar ilk zamanlardan beri öğrenirler fakat bazıları okur bazıları dinler.Belki dinleyenlerin işitsel duyuları daha iyidir fakat okumak bilgiyi kalıcı hafızaya geçirmek için en önemli etkendir.
      Bu dinleyen insanlar zamanla bilgiden uzaklaştılar ve ortaya cahillik kavramı çıktı günümüzde cahilliği köylü olmak ile bağdaştıran insanlar ne kadar yanılıyor cahil olmak nerde doğduğumuz nerede yaşadığımız veya nasıl bir kültürümüz olduğuyla ilgili değil eğer bir adam okumak istiyorsa her şekilde okur.Ne yazık ki ülkemizde okumak istemeyen insan oranı çok fazla aynı zamanda okuyup da bir yere gelebilecek tüm insanlar da bu cahillerin kafasına uyuyor ve 24 saat orada burada eğleniyor çalışıp kazandığı para ie kendi geliştirmektense boşa harcıyor. Eski insanlar boşuna ''Ehl-i kemal ile cefa çekmesi yeğdir cahil ile safa sürmeden.''dememişler.

     Eğlence bizi bir yere kadar götürür bilgi ise her zaman gereklidir.İki ayrı dünya kurup birine cahilleri birine bilenleri koyalım diyorsanız unutmayın en büyük cahillik kendini zeki sanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder