12 Şubat 2015 Perşembe

karamsar yalnızca tüneli görür iyimser tünelin sonundaki ışşığı görür gerçekçi ise tünelin sonundaki ışıkla birlikte gelen treni görür

                                                        BİZ

Düşünce belkide bir insanda bulunan en önemli şey.. Her insanın kendine ait bir düşüncesi bir fikri vardır eminim fakat hayatımızda yaşadığımız olaylar bizim düşüncelerimizi şekillendiren en önemli etkendir.

İnsanlar , her birinin hayatı birbirinden farklı birbirinden eşsiz bazıları kadere inanır başına gelen her türlü belayı atlatır ve aynı zamanda her başlangıca yeniymişcesine tutunur. Bazıları iyi de olsa kötüde olsa pek umursamaz onlar için önemlisi ileridir lakin bazı insanlar vardır ki kader inancı yerine oturmamıştır belki çoğu buna inanmıyordur bile bu insanlar hayatlarında olan kötü olayları zerresine kadar hatırlarlar ve gıdımına kadar bu olaylar için tanrıyı sorgularlar onlar için başlarına talih kuşu konsa bile olsundur önemsemezler hayatlarını her zaman kötü olan için dizayn eder yaşamayı unuturlar. Belki sizinde çevrenizde bu tür insanlar vardır ki eminim vardır.
Bu insanların fikirleri belki tıpatıp aynı değil fakat çoğu benzer özelliği olanlar gruplandırılmış;Kötümser,iyimser,ve gerçekçi... Bu grupları en güzel bir şekilde J.Harris'in sözü açıklıyor:''Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte ışığı ve de gelecek treni görür.''


Biz insanlar ne olursak olalım kötü durumlarda her zaman kötüyü değil bazen iyiyi her zaman iyiyi değil bazen kötüyü görmeliyiz yinede hiçbir zaman sonunu bilmediğimiz fakat  içinde kötülük olduğunu bildiğimiz yolları pek sık tercih etmemeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder